1800 vrijwilligers ruimen zwerfafval op tijdens Landelijke Opschoondag

De Bries sfeerfoto World Cleanup day

De Landelijke Opschoondag is inmiddels weer achter de rug en succesvol afgesloten. Maar liefst 1800 vrijwilligers, jong en oud, in de gemeenten Altena, Best, Dongen, Echt-Susteren, Helmond, Heusden en Maasgouw staken de handen uit de mouwen om de buurt, de wijk, het buitengebied en andere gebieden zwerfafvalvrij te maken. Buurtverenigingen, bedrijven, scholen, sportclubs, politieke partijen en allerlei verenigingen kwamen vorige week in actie om de gemeente schoner te krijgen.

Trots!
We zijn trots op het resultaat en op de inzet van alle vrijwilligers. Vol enthousiasme gingen de mensen op pad en werkten samen met elkaar. Ouderen, buurtbewoners, ondernemers, kinderen, leden van diverse verenigingen en zelfs leden van politieke partijen gingen met afvalzakken en grijpers op pad.

Voorafgaand aan de Landelijke Opschoondag, maar ook daarna, waren er ook diverse opschoonactiviteiten. Zo zijn er veel scholieren van basisscholen in actie gekomen om het schoolplein en de omgeving rondom school op te ruimen.

De opschoonmaterialen zoals afvalgrijpers, afvalzakhouders, afvalzakken, veiligheidshesjes en handschoenen werden door de gemeenten beschikbaar gesteld. Ook werden de afvalzakken vol met zwerfafval na afloop van de opschoonacties opgehaald.

Dubbele beloning
Naast een schone en opgeruimde omgeving maakten deelnemers van de Afvalbingo kans op mooie prijzen. Alle kinderen, ook wel jonge afvalhelden genoemd, die meespeelden met de Afvalbingo ontvingen bij een volle kaart een unieke prijs.

Rol De Bries

In samenwerking met gemeenten organiseert en coördineert adviesbureau De Bries diverse initiatieven om zwerfafval te verminderen en te voorkomen. De Landelijke Opschoondag is een landelijk initiatief van Nederland Schoon.

In heel Nederland hebben ruim 200.000 enthousiaste mensen meegedaan met de 17eeditie van de Landelijke Opschoondag om zwerfafval op te ruimen. Dit overtrof alle verwachtingen.