040 – 780 25 51 info@debries.eu Waldeck Pyrmontstraat 5, 5652 AD Eindhoven

World Cleanup Day 2020

World Cleanup Day 2020

World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar.

Dit jaar zal de wereldwijde opschoonactie op zaterdag 19 september plaatsvinden. 

In samenwerking met verschillende gemeenten, scholen en maatschappelijke organisaties organiseren wij deze grote opschoonactie. Met het doel om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen.

Voor welke gemeente organiseren wij de World Cleanup Day?

 

Maak jij samen met ons het verschil? 

Meld je aan door op de gemeente naam te klikken, werkt de link niet stuur dan een mail naar teamschoon@debries.eu 

 

Coronamaatregelen en World Cleanup Day

World Cleanup Day 2020 zal er vanwege het coronavirus anders uitzien dan voorgaande grootschalige opschoonacties. De maatregelen worden langzaam versoepeld, maar op 19 september moeten we nog steeds voorzichtig zijn. Het kan voorkomen dat sommige gemeenten daarom niet met grote groepen op pad wil gaan. Uiteraard houden we nog steeds 1,5 meter afstand tot elkaar.

Onderstaande regels zijn belangrijk tijdens de opruimacties. De overheid heeft per 1 juli de coronamaatregelen versoepeld. Ga je zwerfafval oprapen? Dan zijn de onderstaande veiligheidsadviezen belangrijk. Deze zijn opgesteld in lijn met de richtlijnen van het RIVM.

 

Belangrijke regels tijdens opschoonacties

 • Raap je afval met mensen buiten je huishouden? Hou dan 1,5 meter afstand van elkaar. In je eentje of in klein gezelschap opschonen blijft het veiligst.
 • Blijf uit de buurt van kwetsbare mensen zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. Blijf zoveel mogelijk in je eigen buurt wanneer je zwerfafval opraapt om drukte te voorkomen. 
 • Doe altijd rubber of latex handschoenen aan als je zwerfafval gaat rapen en/of gebruik een grijper. Gooi handschoenen na gebruik in de afvalbak. Belangrijk: gooi wegwerphandschoenen niet bij het plastic afval, maar bij het restafval.
 • Vind je zwerfafval dat je niet vertrouwt? Laat het liggen. 
 • Gooi zwerfafval direct weg in een afvalbak. 
 • Deel geen handschoenen, grijper of drinkfles. 

 

Verder de algemene regels:

 1. Hou altijd 1,5 meter afstand van anderen.
 2. Ga niet naar buiten als je koorts of andere griepverschijnselen hebt.
 3. Maak je handen vaak en goed schoon. Was ze minimaal 20 seconden met zeep.
 4. Schud geen handen en raak je gezicht niet aan.
 5. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze direct na gebruik weg in een afvalbak.
 6. Hoest of nies in je elleboog.

 

Over De Bries

Onze ambitie is een zwerfafvalvrije omgeving, land en wereld. We vinden dit belangrijk voor ons als mens maar ook voor de dieren en het milieu. De Bries werkt al jaren intensief samen met bedrijven, instellingen, inwoners, maatschappelijke organisaties en overheid om zwerfafval aan te pakken. Samen willen we ervoor zorgen dat een schone omgeving/openbare ruimte voldoet aan het gewenste ambitieniveau.

Het team van De Bries beschikt over veel ervaring en kennis op het gebied van het mobiliseren van inwoners voor o.a. opschoonacties en biedt kennis en ervaring ter voorkoming van zwerfafval. Wij werken veel samen met en voor gemeenten, scholen en maatschappelijke organisaties.

WordPress Theme built by Shufflehound. Copyright 2018 de Bries - Privacy policy - Algemene voorwaarden