Afval scheiden op school

Gastles afval scheiden op school de bries

Afvalscheiding wordt steeds belangrijker. Gelukkig zien we ook meer en meer scholen die afval scheiden. Want afvalscheiding is goed voor het milieu, bespaart energie, helpt tegen de opwarming van de aarde en het is super belangrijk voor onze toekomstige generaties. Wil jij als school aan de slag gaan om afval te scheiden? Goed bezig! Scroll naar beneden en lees onze tips zodat je kan starten met afval scheiden op school.

Een schone wereld begint bij onze kinderen

Onze toekomstige generatie willen we zo vroeg mogelijk betrekken bij het scheiden van afval. Of beter gezegd bij het verzamelen van grondstoffen. Door kinderen op jonge leeftijd te leren hoe ze om moeten gaan met afval & grondstoffen zullen zij op latere leeftijd afvalscheiding als ‘normaal’ beschouwen.

Afval scheiden in het onderwijs is dus erg belangrijk. Het begint al op de basisschool.

afvalscheiding school de Bries

Overal komt afval vrij

Op veel plekken in en rondom school komen verschillende soorten afval vrij. Denk aan klassen en lokalen, docentkamers, werkplekken, hallen en gangen, kantines en het schoolplein. Kies voor praktische afvalbakken met de mogelijkheid om verschillende grondstoffen apart te verzamelen.

Welke grondstoffen kan je binnen de school apart verzamelen?

Groente-, Fruitafval
en Etensresten

Papier en
Karton

Plastic afval
(PMD)

Restafval

afval scheiden in de klas de bries

Afval scheiden kan je leren

Wie leert jouw leerlingen en collega’s om afval op de juiste manier te scheiden? En met welke tips kan je afval slim en gemakkelijk scheiden? Bij De Bries geven onze enthousiaste gastdocenten voorlichting aan kinderen in de vorm van gastlessen en een kick-off. Wij dagen de kinderen en docenten uit om anders te kijken naar afval, grondstoffen, de toekomst en naar henzelf. Vanuit deze verschillende invalshoeken kan iedereen aan de slag gaan met afvalscheiding!

Ontdek gastles