Afvalbingo – Iedereen wint een schone buurt!

Gewapend met afvalknijpers, vuilniszakken en handschoenen is geen blikje, plastic flesje, sigarettenpeuk of snoeppapiertje meer veilig. Met de Afvalbingo maken deelnemende opschoonbrigades kans op fantastische hoofdprijzen (bijvoorbeeld waardecheques t.w.v. €100,-, €200,- en €300,-).

Wat is de Afvalbingo?
De Afvalbingo is in samenwerking met diverse gemeenten ontwikkeld en daagt deelnemers uit om met elkaar de competitie aan te gaan. Tegelijk geeft het spel alle fanatiekelingen een positief gevoel over het opruimen van zwerfafval. Hoe geweldig zou het zijn als buren, vrienden, klasgenoten, ouderen, verenigingen en lokale ondernemers het schoonhouden van de omgeving als een gezamenlijke missie gaan zien? En hoe zou het zijn als zij met elkaar besluiten om samen de straat of buurt het hele jaar door zwerfafvalvrij te houden?

Jonge afvalhelden
Kinderen worden ware afvalhelden en gaan met de bingokaart op pad. Wie alle verschillende soorten zwerfafval gevonden heeft, heeft ‘Bingo’ en wordt beloond met een coole verrassing. Daarnaast treffen de deelnemers een unieke bingocode aan op afvalzakken. Hiermee spelen zij mee voor de fantastische hoofdprijzen.

Voor wie?
Afvalbingo is op ieder moment van het jaar in te zetten. Gemeenten kunnen de Afvalbingo inzetten in het kader van de zwerafvalvergoeding. Zo kunnen ze scholen en verenigingen faciliteren. Maar scholen en verenigingen kunnen ook zelf afvalbingo inzetten om op een speelse manier zwerafval aan te pakken.