Gastlessen voor kinderen:

De toekomst van kinderen en jongeren staat centraal in het educatieprogramma ‘Afval & je omgeving’ en de bijbehorende gastlessen. Onze gastlesdocenten leren de leerlingen wat (zwerf)afval is, wat hun eigen invloed is en wat zij zelf kunnen doen om zwerfafval en afval te verminderen. Ook laten we de leerlingen de theorie direct toepassen. Na afloop van het klassikale gedeelte gaan ze naar om zelf zwerfafval op te ruimen of gaan de leerlingen in de klas oefenen welke producten in welke afvalbak weggegooid moeten worden. Binnen ons educatieprogramma bieden wij twee gastlessen aan: ‘Zwerfafval, mooi niet!’ en ‘Afval scheiden op scholen’.

De Bries schouwing snoeproute

Gastles: Zwerfafval, mooi niet!

In onze gastles ‘Zwerfafval, mooi niet!’ neemt de gastdocent de leerlingen mee in de zwerfafvalproblematiek. Tijdens de interactieve gastles gaat de gastdocent in gesprek met de leerlingen en worden zij uitgedaagd om mee te denken: “Hoe kunnen we zwerfafval voorkomen?”

 

 

Het probleem in beeld

Ons team van gedragsexperts brengt de probleemlocaties van jouw gemeente in kaart en zoekt hiervoor eventueel de samenwerking op met vrijwilligers. Door middel van schouwingen op de hotspots belichten we zoveel mogelijk facetten van het zwerfafvalprobleem. Om later de effecten te kunnen meten, voeren we altijd eerst een 0-meting uit. Vervolgens ontwikkelen we interventies en gaan we op zoek naar passende oplossingen die aansluiten bij de aard van het vraagstuk. Een belangrijk doel is gedeelde verantwoordelijkheid creëren 

Schouwingen en interventies

Nadat een interventie heeft plaatsgevonden, zetten we oplossingen in het veld om de gewenste gedragsverandering tot stand te brengen. We zien kansen in samenwerkingen met omwonenden en lokale ondernemers. Om de effecten te kunnen vaststellen, volgt een 1-meting. Bij een succesvol resultaat, rollen we doeltreffende interventies mogelijk ook uit op andere soortgelijke hotspots. Blijken problemen onvoldoende verminderd, dan plannen we een vervolg interventie. 

Mark vrijstaand

A title

Image Box text

Wij hebben de oplossing voor jouw uitdaging

Gedragsverandering is essentieel bij het oplossen van jouw vraagstuk.

Vraag een adviesgesprek aan

Slimme oplossingen

Product 1

€ 29,99

streefmaster afvalgrijper de bries

Streetmaster L

€ 29,99

Product 1

€ 29,99

Product 1

€ 29,99