Basisschool De Heydonck gaat schoon van start

BEST – Sinds donderdag ziet Best er een stuk schoner uit. Op diverse plekken rondom de 2 schoollocaties in Naastenbest en Heivelden, hebben 69 kinderen van Basisschool De Heydonck zwerfafval opgeruimd. Het resultaat: 630 stuks zwerfafval opgeruimd in slechts 35 minuten!

De opschoonactie maakt deel uit van het educatieprogramma ‘Zwerfafval, Mooi niet!’, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar plastic soep en zwerfafval. Dit thema stond centraal op donderdagochtend in de groepen 4 en 5. Ellen en Nico van De Bries verzorgden de gastlessen bij de 2 locaties in Best. De gemeente zorgde voor afvalkarren, grijpers, afvalzakhouders, vuilniszakken en voor handschoenen en veiligheidshesjes voor de veiligheid.

De groepen gingen verspreid de wijk in, op zoek naar zwerfafval. Ze hadden verwacht wel enkele snoeppapiertjes, peuken, plastic verpakkingen en blikjes te vinden, maar het uiteindelijke resultaat overtrof toch de verwachtingen. Ze vonden zelfs slippers, een houten stoel, sokken en bierflesjes. Totaal raapten zij in slechts een halfuurtje 5 vuilniszakken vol met zwerfafval!

Van de interactieve gastles en de opschoonronde hebben de kinderen veel geleerd. Zij hopen nu dat wat schoongemaakt is ook schoon blijft. Aan hun enthousiasme zal het zeker niet liggen!

Ook iets voor jullie school?

De gemeente werkt in de aanpak van zwerfafval nauw samen met bureau De Bries, de gastles ontwikkelde. Benieuwd naar de mogelijkheden om zwerfafval op jouw school op de agenda te zetten? Neem dan contact op met het team van De Bries op via: teamschoon@debries.eu. De interactieve gastles en de opschoonronde worden geheel kosteloos door de gemeente Best aangeboden.