Basisschool De Wissel enthousiast aan de slag

Landgraaf – Sinds dinsdag 22 oktober ziet Landgraaf er weer een stuk schoner uit. In de wijken rondom de Basisschool De Wissel hebben 92 kinderen van deze school zwerfafval opgeruimd. Het resultaat: 1251 stuks zwerfafval in slechts 2,5 uur tijd!

De opschoonactie maakt deel uit van het educatieprogramma ‘Zwerfafval, Mooi niet!’, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar plastic soep en zwerfafval. Dit thema stond centraal op dinsdag 22 oktober in de groepen 3/4, 5/6 en 7/8. Nico en Bas van De Bries gaven deze gastlessen in opdracht van de gemeente Landgraaf. De gemeente zorgde voor grijpers, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes.

De groepen gingen de wijk in op zoek naar zwerfafval. Ze hadden verwacht wel enkele snoeppapiertjes, peuken, plastic verpakkingen en blikjes te vinden maar het uiteindelijke resultaat overtrof toch de verwachtingen. Ze vonden onder andere een oud gordijn, een oude voetbal, veel (bier)blikjes en heel veel plasticverpakkingen. Totaal raapten zij in slechts 2,5 uur tijd 12 vuilniszakken vol met zwerfafval!

Van de interactieve gastles en de opschoonronde hebben de kinderen veel geleerd. Zij hopen nu dat wat schoongemaakt is ook schoon blijft. Aan hun enthousiasme zal het zeker niet liggen!

 

Ook iets voor jullie school?
De gemeente werkt in de aanpak van zwerfafval nauw samen met bureau De Bries die de gastles ontwikkelde. Benieuwd naar de mogelijkheden om zwerfafval op jouw school op de agenda te zetten? Neem dan contact op met het team van De Bries op via: teamschoon@debries.eu.