Bijgeplaatst afval verminderen

De Bries vermindering bijplaatsingen Gemeente Wijchen

Hoe verminder je bijgeplaatst afval rondom verzamelcontainers? En hoe beïnvloed je het gedrag van inwoners op een positieve manier, zodat zij op de gewenste manier omgaan met het aanbieden van afval? Steeds meer gemeenten zijn op zoek naar een aanpak om bijplaatsingen te verminderen vanuit positieve gedragsverandering. 

Je zou het misschien niet verwachten, maar een innovatief vogelhuisje zet positief én effectief aan tot schoner gedrag. Hoe? Lees snel verder.

Gemeente Wijchen pakt bijplaatsingen aan

Voor gemeente Wijchen zetten we deze nieuwe en innovatieve vogelhuisjes Nudged By Nose in om bijplaatsingen te verminderen en te voorkomen. Wat maakt het vogelhuisje Nudged By Nose nou zo effectief? Het vogelhuisje bevat een effectieve beïnvloedingstechniek namelijk: geur. Het verspreiden van een frisse citroengeur, bij probleem locaties, zorgt voor minder bijgeplaatst afval rondom verzamelcontainers en de omgeving. Inwoners worden door de frisse geur op een positieve manier beïnvloed zodat zij netter omgaan met het aanbieden van afval bij afvalverzamellocaties. En een opgeruimde en schone omgeving trekt minder vuil aan. 

Om het nieuwe jaar fris te starten, zullen er in januari 2023 vogelhuisjes gehangen worden op 8 locaties in gemeente Wijchen.