Diaper Recycling Europe maakt luierrecycling weer mogelijk in Nederland

Babyluiers en incontinentieluiers kunnen in de toekomst weer voor 100% gerecycled worden dankzij Diaper Recycling Europe. Het nieuwe bedrijf maakt gebruik van de sterk verbeterde luier-recycle-techniek van Knowaste.

Deze doorontwikkeling maakt het mogelijk om alle soorten wegwerpluiers en incontinentiemateriaal te recyclen tot nieuwe materialen. De installatie scheidt de plasticfractie van de luiers zodat deze weer hergebruikt kunnen worden. Van de papierfractie en het gedeactiveerde absorptie materiaal worden kattenbakkorrels gemaakt.

Mark Donders van De Bries en Edwin Verhoef van Cuartel hebben de handen ineengeslagen. Mark heeft een jarenlange ervaring in luierrecycling bij Knowaste. Mark en Edwin willen graag inspelen op de behoefte van het Nederlands afvalbeleid om luiers en incontinentie afval weer te recyclen. “Het is noodzakelijk dat er weer een installatie komt die voor 100% de luiers gaat recyclen, dat heeft veel te lang geduurd” zegt Mark. “ De behoefte is er en gemeenten vragen erom, alleen op deze manier kunnen ze de VANG doelstellingen gaan halen” vult Edwin aan.

Momenteel is Diaper Recycling Europe met diverse partijen in gesprek om de nieuwe luierrecycling fabriek te plaatsen. In 2022 wil Diaper Recycling Europe de eerste fabriek in Nederland openen, snel gevolgd door meerdere installaties in Europa.

Meer informatie: www.diaperrecyclingeurope.eu