De Escapecontainer

Een boeiend avontuur. De Escapecontainer is ontworpen om leerlingen en medewerkers bewust te maken van de problemen veroorzaakt door zwerfafval.

Het escapespel speelt zich af in en rondom een afvalcontainer. Deelnemers volgen de reis van plastic producten tot aan de plastic soep en recycling. Op een interactieve en boeiende manier leren deelnemers over de impact van zwerfafval en manieren om dit probleem aan te pakken. Educatie over afval draagt bij aan bewustwording, betrokkenheid en motivatie om zwerfafval te verminderen. Door te begrijpen hoe afval gerecycled wordt tot grondstoffen, dragen deelnemers bij aan het voorkomen van zwerfafval.

Teambuilding met het escapespel: Duurzaamheid in actie

De Escapecontainer is een boeiende en leerzame toevoeging waarbij teamwork centraal staat en duurzaamheid wordt benadrukt. Het educatieve escapespel is niet alleen geschikt voor onderwijsinstellingen, maar ook voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Of het nu gaat om een informele borrel, een teamstart, een bedrijfsevenement of een strategische bijeenkomst, de escapecontainer biedt een boeiende en leerzame toevoeging waarbij teamwork centraal staat en duurzaamheid wordt benadrukt.

Praktische informatie De Escapecontainer

  • Geschikt voor leerlingen vanaf groep 8 van de basisschool, middelbare scholieren, beroepsonderwijsstudenten en bedrijfsmedewerkers met een focus op duurzaamheid
  • Het spel duurt ongeveer 1 uur
  • Maximaal 15 deelnemers per container
  • Volledig verzorgt door Team Schoon van De Bries
  • Ervaren gastdocent zal het spel begeleiden en neemt de escapecontainer na afloop weer mee
  • Alternatief kunnen escapecontainers op locatie worden afgeleverd voor zelfstandig gebruik

Reserveer De Escapecontainer

Wacht niet te lang met reserveren. Voor het nieuwe schooljaar 2024-2025 kan je vanaf nu deze nieuwste gastles De Escapecontainer reserveren. Twijfel je nog? Geen probleem! Wij helpen je graag.

Neem contact op

A title

Image Box text

Afval en je omgeving logo

A title

Image Box text

Wist je dat wij ook super leuke en inspirerende gastlessen over zwerfafval en afvalscheiden aan het basisonderwijs geven? De interactieve lessen in de klas worden gecombineerd met de praktijk.

Kennisgebieden

Educatie

“Gescheiden afval inzamelen in de klas wordt in het project ‘Afval Scheiden op School’ gecombineerd met een lesprogramma dat is gericht op bewustwording en gedragsverandering rond afval. Ook aan het thema zwerfafval wordt aandacht besteed. Als praktisch onderdeel wordt met de Zwerfafval Challenge een echte opschoonactie gehouden met behulp van opschoonmaterialen van de gemeente.”

Slimme oplossingen

Stapelbare afvalemmer malpie oranje

Stapelbare afvalemmer malpie groen

Stapelbare afvalemmer malpie grijs

Kinderafvalgrijper krokodil graptor

De Bries Educatie Wendy

A title

Image Box text

Gedeelde verantwoordelijkheid zorgt voor gedragsverandering

Vaak wordt er naar de jeugd gewezen als veroorzaker van zwerfafval. Door jongeren te betrekken bij het probleem en hen zélf met een oplossing te laten komen, pakken we ook vraagstukken binnen gemeenten aan. Met alle positieve gevolgen van dien!  

Vraag een adviesgesprek aan