Een regenton aanschaffen? Lees hier de voordelen

Regentonnen zijn er in allerlei soorten en maten, voor grote en kleine tuinen of zelfs voor op je balkon. Mocht je een regenton willen aanschaffen, is er voor elk wat wils. Wij zetten wat voordelen voor je op een rij.

Waterbesparing
Een regenton vangt regenwater op dat anders verloren zou gaan. Dit water kan worden gebruikt voor het besproeien van planten, het wassen van auto’s of het doorspoelen van het toilet, waardoor er minder leidingwater wordt verbruikt.

Kostenbesparing
Door regenwater te gebruiken in plaats van leidingwater, kan je de waterrekening verlagen. Dit kan vooral merkbaar zijn tijdens droge periodes of in gebieden met hoge waterkosten.

Milieuvriendelijk
Het gebruik van regenwater vermindert de vraag naar leidingwater, wat helpt om de druk op de watervoorziening en waterzuiveringsinstallaties te verminderen. Bovendien wordt er minder energie verbruikt om water te zuiveren en te distribueren.

Gezondere planten
Regenwater is van nature zachter en vrij van mogelijk schadelijke chemicaliën zoals chloor en fluoride die vaak in leidingwater voorkomen. Het gebruik van regenwater bij het besproeien van planten kan helpen om gezondere en sterkere planten te kweken.

Minder kans op overstroming
Een regenton kan helpen bij het verminderen van overstroming door regenwater op te vangen dat anders op het oppervlak zou blijven liggen. Daarmee kan overbelasting van het rioleringssysteem voorkomen worden. Door regenwater op te vangen in een regenton, wordt het water direct afgevoerd van het dak naar de ton, in plaats van naar de afvoer of het rioolsysteem. Hierdoor wordt de hoeveelheid water die wordt afgevoerd verminderd, wat helpt om overstromingen te voorkomen.

Ledigen bij vorst
Op dit moment zitten we in een periode waarin veel regenwater valt, dat is perfect om jouw regenton te vullen. Houd echter wel in de gaten dat je bij vorst de regenton leegt. De ton kan kapot gaan als het water in de ton bevriest.