Gastlessen 2022 reserveren!

Gastlessen 2022 reserveren de bries

Onderwerpen zoals zwerfafval en de plastic soep zijn helaas actuele thema’s en vormen een steeds groter probleem voor onze natuur en samenleving. Educatie over (zwerf)afval is daarom belangrijk omdat het bijdraagt aan bewustwording, betrokkenheid en motivatie om zwerfafval te verminderen. 

Jong geleerd is oud gedaan

Daarom heeft De Bries voor alle basisscholen een speciaal educatieprogramma ontwikkeld over (zwerf)afval. Alle basisscholen kunnen dit schooljaar (2021-2022) gratis deelnemen aan het educatieprogramma ‘Afval & je omgeving’. Met de juiste kennis en informatie wordt bewustwording van de impact van (zwerf-) afval gecreëerd bij leerlingen. Bovendien wordt door praktische toepassingen een handelingsperspectief geboden voor structurele gedragsverandering. Door leerlingen zelf te betrekken bij maatregelen wordt het draagvlak vergroot en kunnen zij bovendien invloed uitoefenen op hun ouders/verzorgers.

Interactief educatiepakket ‘Afval & je omgeving’ 

Het educatieprogramma is gericht op bewustwording en gedragsverandering rondom het thema (zwerf)afval en de leefomgeving. Het doel van deze gastlessen is om kinderen bewust te maken van het belang van een schone leefomgeving. De gastlessen zijn geschikt voor groep 1 tot en met 8. Onderwerpen zoals zwerfafval, afval scheiden, plastic soep en duurzaamheid komen uitgebreid aan bod. De gastlessen en materialen worden volledig verzorgd door onze ervaren en enthousiaste gastdocenten van Team Schoon van De Bries.

Tijdens de interactieve gastlessen wordt er gebruik gemaakt van korte filmpjes en quizvragen. We gaan met de leerlingen naar buiten om zwerfafval op te ruimen voor de ZwerfafvalChallenge. Met opschoonmaterialen van de gemeente (een afvalgrijper, handschoenen, etc.) ruimen de kinderen het gebied rondom school op.

Afval en je omgeving logo

Inplannen gastlessen

Wil je ook graag gastlessen over zwerfafval op jouw school? Klik dan hier om je aan te melden. Vervolgens nemen we contact met je op voor verdere afstemming en planning. We bieden de gastles zwerfafval ook digitaal aan. Deze bestaat uit een interactieve video en de ‘AfvalBingo. Aansluitend kun je meedoen aan de ‘ZwerfafvalChallenge.