Gastles Zwerfafval, mooi niet!

Wil jij jouw leerlingen of kinderen op de beste manier helpen in hun persoonlijke ontwikkeling? En wil je ook iets bijbrengen over zwerfafval, grondstoffen en de invloed daarvan?

Wat slim! Bij De Bries vinden we dat we leren leuk moet zijn. Enthousiasmeren is een belangrijke factor! Zo stimuleren en activeren we kinderen en jongeren.

Maak (jonge) leerlingen bewust

Hoe maken we de leerlingen bewust van de uitdagingen en kansen als het gaat om zwerfafval en grondstoffen?

Simpel! We hebben onze gastles(sen) leuk en actief gemaakt. Onze gastdocenten vertellen inspirerende verhalen, blazen de leerlingen omver met feiten en cijfers en geven voorbeelden die een leven lang bij blijven. Dit doen ze in de vorm van digitale gastlessen en gastlessen buiten met een praktijkonderdeel.

Daarnaast kunnen de leerlingen punten scoren door mee te doen met de Afvalbingo en zo veel mogelijk rond zwervend afval rondom school te verzamelen! We krijgen de hele klas enthousiast door het verrassend leuk te maken! 

De Escapecontainer: Van scholieren tot managementteams

Om plastic zwerfafval te verminderen, heeft De Bries het educatieve zwerfafval escapespel ontwikkeld. Dit programma is speciaal ontworpen voor leerlingen vanaf groep 8, middelbare scholieren, studenten in het beroepsonderwijs en bedrijfsmedewerkers met een focus op duurzaamheid. Ontdek hier meer over dit leerzame en uitdagende programma.

 

Afval en je omgeving logo

A title

Image Box text

De Bries Educatieprogramma afval en je omgeving boy
De Bries Educatie Wendy

A title

Image Box text

Benieuwd naar de gastles ‘Zwerfafval, Mooi niet!’ ? Of wil je aan de slag met de gastles ‘Afval Scheiden op school’? 

Super slim dat je geïnteresseerd bent in de gastlessen. We vertellen je graag meer over ons educatieprogramma. Neem contact op met onze educatie-experts!  

Meer informatie gastlessen

Slimme oplossingen

Handicart Pro

 

Streetmaster L

 

Handihoop

 

Stapelbare afvalemmer