Ga voor een Afvalvrij School

Kinderen afval scheiden

Wat is een afvalvrije school? En hoe kan je een school afvalvrij krijgen? Wij helpen je graag om een succesvolle afvalvrije school op poten te zetten.

Maak kennis met een afvalvrije wereld en De Bries

Een afvalvrije school is haalbaar! Combineer onze unieke aanpak, coaching, educatie en praktische afvalbakken en we zorgen er samen voor dat er een échte afvalvrije school ontstaat!


Een Afvalvrije School is haalbaar

Wil jij dat alle scholen in de gemeente afvalvrij worden? Of wil jij de school afvalvrij maken en wil je jouw collega’s en leerlingen bewust maken over de waarde van afval? Wij helpen je!

Om te beginnen kunnen wij helpen om de huidige situatie en afspraken over de afvalinzameling op alle scholen binnen de gemeente of op schoolniveau in beeld te krijgen. Maar we kunnen ook helpen met afval coaching op individueel-, team- en organisatieniveau. We bieden zelfs een unieke educatieprogramma ‘Afval & je omgeving’ speciaal voor leerlingen. Zo leren zij in no time alle ins en outs.

Met ons uitgebreid assortiment aan stimulerende afvalscheidingsbakken is het haalbaar om een afvalvrije school te realiseren. 


Voor scholen

Wil jij starten met een afvalvrije school? Goed bezig! Neem contact met ons op en ontdek waarom 30 scholen voorgingen en inmiddels afvalvrij zijn.


Voor gemeenten

Wil jij voor alle scholen binnen de gemeente een afvalvrije wereld creëren? Wij geven je graag inzicht in de haalbare mogelijkheden. Want waarschijnlijk wil je zo veel mogelijk scholen en leerlingen aan een afvalvrije wereld laten werken! Mooi, want daar kunnen wij bij De Bries je namelijk bij helpen.