milieustraat-sfeerfoto-2898-1024x672
blad
boog & blad_Blad

Milieustraten en Circulaire ambachtscentra:

Totale ontzorging voor gemeenten

Bij De Bries nemen we de leiding in het voorbereiden en realiseren van milieustraten en circulaire ambachtscentra, waarbij we gemeenten volledig ontzorgen. Van projectleiding tot subsidieaanvraag, inventarisatie tot haalbaarheidsstudie, ontwerp tot vergunningaanvraag en aanbesteding, we nemen het allemaal uit handen. Onze aanpak is gericht op het identificeren van de behoeften van gemeente-inwoners en het vinden van de meest geschikte oplossing.

We betrekken en verbinden alle belanghebbenden, zoals beheerders van milieustraten, exploitanten, beheerders van de openbare ruimte, vergunningverleners, inkoopafdelingen, duurzaamheidsafdelingen, en financiële en inkoopbureaus. Onze experts fungeren als projectleiders, die alles coördineren om alle betrokkenen enthousiast te maken en samen te brengen. We nemen ook de complete uitwerking uit handen, inclusief het opstellen van businesscases die aansluiten bij milieustraten of circulaire ambachtscentra.

Waarom als gemeenten investeren in
een circulair ambachtscentrum?

Het realiseren van een circulair ambachtscentrum draagt bij aan het behalen van de VANG-doelstellingen, vermindert de hoeveelheid restafval, bevordert hergebruik en stimuleert de overgang naar een circulaire economie. Door inwoners praktijkvoorbeelden van circulaire economie te laten zien, kunnen gemeenten daadwerkelijk regisseurs van grondstoffen worden. We bieden ondersteuning bij subsidieaanvragen, die beschikbaar worden gesteld door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Alle voordelen van een circulair ambachtscentrum op een rij:

Lokale partijen betrekken in de circulaire economie

De Bries helpt ook om lokale partijen te betrekken om grondstoffen optimaal te benutten door recycling, hergebruik, preventie en circulariteit. Een circulair ambachtscentrum wordt ontworpen om inwoners te faciliteren bij diverse activiteiten, variërend van recyclen tot upcyclen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het upcyclen van fietsen, grondstoffen voor metaal- en houtbewerkers die hun vakmanschap tonen én workshops aanbieden om oude ambachten nieuw leven in te blazen. We streven ernaar om zoveel mogelijk waarde te creëren uit de grondstoffen die een gemeente ontvangt.

Toekomstgerichte oplossingen voor het recyclen van grondstoffen

Een milieustraat of circulair ambachtscentrum maakt altijd deel uit van een totaalaanpak voor afvalbeleid en inzamelstructuur van gemeenten. De experts van De Bries zorgen voor toekomstgerichte oplossingen die flexibel kunnen worden aangepast aan veranderende behoeften en ontwikkelingen.

Mobiele scheidingsstations

Een volgende stap in onze aanpak zijn mobiele scheidingstations, die een laagdrempelige manier bieden voor inwoners om grondstoffen in te leveren en zo de frequentie van grijze bak ophalen te verminderen. Lees hier meer over mobiele scheidingsstations

Mobiele milieustraat
Paul - Adviseur
boog & blad_Blad
boog & blad_Blad

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een adviesgesprek en laat De Bries jouw gemeente ontzorgen voor een schone toekomst.