Personeelsfoto_web_Kantoor2
blad
boog & blad_Blad

Een slim afval- en grondstoffenbeleid

voor een schone toekomst

Er zijn veel uitdagingen op het gebied van afval en grondstoffen. Steeds meer gemeenten zijn op zoek naar effectieve maatregelen om inwoners (nog beter) grondstoffen te laten scheiden. De experts van De Bries dragen graag bij aan effectieve beheeroplossingen om gemeenten te helpen bij het bereiken van hun doelstellingen in lijn met het VANG-programma.

Lees hier hoe De Bries gemeenten kan ondersteunen bij het opzetten van beleidsvisies en het omzetten van grondstoffenbeleid naar slimme praktische uitvoering.

De ambitie van het VANG-programma

Contact opnemen voor advies

De experts van De Bries ondersteunen bij opstellen van een grondstoffenbeleid wat goed aansluit op het VANG-programma en Nederland Circulair in 2050.
Klik hier

Het VANG-programma heeft als ambitie om de hoeveelheid ongescheiden restafval in kilogram per inwoner te verminderen en de kwalitatief goed gescheiden inzameling van grondstoffen zoals GFT, PMD, glas, textiel, oud papier en karton in procenten te verbeteren. De meeste Nederlandse gemeenten streven naar optimale aansluiting op het VANG-programma en het rijksbrede programma Nederland Circulair 2050. Gemeenten spelen een cruciale rol in de overgang naar een circulaire economie door beleidskeuzes te maken en burgers te informeren over afvalinzameling.

De experts van De Bries ondersteunen bij opstellen van een grondstoffenbeleid wat goed aansluit op het VANG-programma en Nederland Circulair in 2050. Daarnaast kunnen onze experts het grondstoffenbeleid vertalen naar praktisch advies om grondstoffen kwalitatief goed te scheiden en restafval te verminderen, rekening houdend met marktontwikkelingen en praktijkervaring.

Wat bieden we aan?

Wat kun je als gemeente bijvoorbeeld doen als
onderdeel van het grondstoffenbeleid

Scholen aanmoedigen om circulaire lessen en opleidingen aan te bieden. Een voorbeeld is het lespakket zwerfafval en de escapecontainer voor basis- en middelbare scholen. Er is aandacht voor het voorkomen, scheiden en recyclen van afval.
Voor het aanbieden van een goed serviceniveau is de staat van de voorzieningen van belang. De inzamelmiddelen en inzamellocaties (inclusief milieustraten en circulaire ambachtscentra) dienen in goede staat te verkeren en goed te worden onderhouden.
Aantrekkelijk zijn voor circulaire bedrijven door het stimuleren van hergebruik van producten en grondstoffen en aanjagen van nieuwe technieken die afvalscheiding naar een hoger niveau tillen.
Gedragsbeïnvloeding door campagne te voeren voor het beter scheiden van GFT + E afval, ook voor hoogbouw.
Zelf zoveel mogelijk circulair en maatschappelijk verantwoord inkopen.
Circulair ambachtscentrum inrichten en het belang hiervan onderstrepen en uitdragen.
Mobiele scheidingsstations aanbieden.
Lise-Marie
boog & blad_Blad
boog & blad_Blad

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een adviesgesprek en laat De Bries jouw gemeente ontzorgen voor een schone toekomst.