Heusdense jeugd komt in actie tegen zwerfafval!

Gemeente Heusden ziet er sinds vorige week weer een stuk schoner uit! Alle 3e-jaarsleerlingen van het D’Oultremontcollege in Drunen en ruim 100 leerlingen van Basisschool De Vijfhoeven uit Vlijmen hebben zich afgelopen week ingezet tegen zwerfafval!

Leerlingen van D’Oultremontcollege werden in 4 dagen tijd ‘Zwerfafvalexperts’
Ruim 160 3e-jaarsleerlingen werden afgelopen week omgeschoold tot echte zwerfafvalexperts en kregen complexe vraagstellingen over zwerfafval. De klassen doorliepen een druk programma. Ze woonden gastlessen bij, voerden afvalscans in de omliggende wijken uit en gingen aan de slag met allerlei opdrachten. Uiteraard gingen de leerlingen ook zelf de straat op om zwerfafval op te ruimen.

Er werd op sommige specifieke plaatsen extreem veel zwerfafval aangetroffen. Rondom de dichtstbijzijnde supermarkten werd veel zwerfafval in de bosjes aangetroffen en de parkeerplaatsen waren bezaaid met zwerfafval. Maar ook in de woonwijk lag helaas veel zwerfafval, er werd zelfs in één straat meer dan 15 blikjes in de struiken aangetroffen.

Dankzij de actieve bijdrage van deze leerlingen ziet de omgeving er weer een stuk schoner uit! Hopelijk houden we het vanaf nu samen netjes!

 

Basisschool De Vijfhoeven komt in actie tijdens de Dag van de Duurzaamheid
Afgelopen donderdag was het de Dag van de Duurzaamheid. Tijdens deze dag hebben ruim 100 leerlingen van Basisschool De Vijfhoeven enthousiast deelgenomen aan het educatieprogramma ‘Zwerfafval, Mooi niet!’. De aandacht gaat hierbij vooral uit naar bewustwording en naar de thema’s plastic soep en zwerfafval. De kinderen volgden een interactieve gastles en gingen met elkaar de strijd aan tijdens de Afvalbingo in de klas.

Ook iets doen tegen zwerfafval?
De gemeente Heusden werkt in de aanpak van zwerfafval nauw samen met adviesbureau De Bries. Benieuwd naar de mogelijkheden om zwerfafval op jouw school op de agenda te zetten? Neem dan contact op met het team van De Bries via: teamschoon@debries.eu. De interactieve gastles en de opschoonronde worden geheel kosteloos door de gemeente Heusden aangeboden.