Inwoners etensresten en groen afval laten scheiden?

GFT+E afval scheiden

Hoe zorg je ervoor dat inwoners hun etensresten, groente-, fruit- en tuinafval (GFT+E) goed scheiden? Veel gemeenten in Nederland willen het allemaal: GFT+E afval verminderen uit het restafval. Maar hoe krijg je dat als gemeente voor elkaar? In onze nieuwe doelgerichte communicatiecampagne ‘Kampioen in ’t scheiden van groen!’ gaan wij de uitdaging aan!

Kampioen in ’t scheiden van groen!

Met de communicatiecampagne ‘Kampioen in ’t scheiden van groen!’ gaan we doelgericht voor: méér én schoner GFT+E. Hoe? Door het gedrag van inwoners te beïnvloeden, bewustwording te creëren en uiteindelijk door inwoners te activeren om op de juiste manier GFT+E afval te scheiden. 

Slimme combinatie

Naast de inzet van verschillende beïnvloedingstechnieken uit de gedragswetenschap, dragen ook de juiste afvalbakjes en composteerbare afvalzakken bij aan het stimuleren van het gewenste gedrag. Door de combinatie van gedragsverandering en het bieden van handelinspersfectief in de vorm van afvalbakjes en composteerbare afvalzakken vormt deze campagne hét perfecte recept voor meer én schoner GFT+E!