Het educatieve escapespel
voor zwerfafval bewustwording
Het educatieve escapespel is een boeiend avontuur, ontworpen om leerlingen en medewerkers bewust te maken van de problemen veroorzaakt door zwerfafval. Het spel speelt zich af in en rondom een afvalcontainer, waar deelnemers de reis van plastic producten tot aan de plastic soep en recycling volgen.
Lees MeerMinder
Op een interactieve en boeiende manier leren deelnemers over de impact van zwerfafval en manieren om dit probleem aan te pakken. Educatie over afval draagt bij aan bewustwording, betrokkenheid en motivatie om zwerfafval te verminderen. Door te begrijpen hoe afval gerecycled wordt tot grondstoffen, dragen deelnemers bij aan het voorkomen van zwerfafval. Zeker pubers staan bekend als “weggooiers” en zetten zich af tegen alles. Dit educatieve escapespel zorgt voor een interactieve les en bewustwording wat zal bijdragen aan het voorkomen van zwerfafval.
Teambuilding met
het escapespel: Duurzaamheid in actie
Het educatieve escapespel is niet alleen geschikt voor onderwijsinstellingen, maar ook voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Of het nu gaat om een informele borrel, een teamstart, een bedrijfsevenement of een strategische bijeenkomst, de escapecontainer biedt een boeiende en leerzame toevoeging waarbij teamwork centraal staat en duurzaamheid wordt benadrukt.
Praktische informatie rondom het
escapespel zwerfafval
Het educatieve escapespel is geschikt voor leerlingen vanaf groep 8 van de basisschool, middelbare scholieren, beroepsonderwijsstudenten en bedrijfsmedewerkers met een focus op duurzaamheid.
Een gastdocent begeleidt het spel met uitleg en neemt de escapecontainer na afloop weer mee. De sessie duurt 1 uur en is geschikt voor maximaal 15 deelnemers.
Alternatief is dat een of meerdere containers voor het escapespel op locatie worden afgeleverd voor zelfstandig gebruik, waarbij De Bries het transport regelt en instructies geeft over het gebruik en beheer.
De impact van zwerfafval
op het milieu
Zwerfafval heeft ernstige gevolgen voor de leefbaarheid en het milieu, zowel op land als in water. Het vervuilt de omgeving, trekt ongedierte aan en bedreigt dieren. De term ‘plastic soep’ verwijst naar de ophoping van plastic afval in de oceanen, zowel de plastic zakken die ronddrijven aan het oceaanoppervlak, als de micro en nano-plastics in het zeewater. Plastic verdwijnt nooit volledig uit het milieu. Het valt uiteen in microscopisch kleine stukjes, bekend als microplastics, die niet vergaan. Deze minuscule plastic deeltjes kunnen via bodem en water in ons voedsel belanden. Bovendien kan zwerfafval hinder veroorzaken voor de scheepvaart.
Om bij te dragen aan het verminderen van plastic zwerfafval, heeft De Bries het educatieve zwerfafval escapespel ontwikkeld.
Neem vandaag nog contact met ons op en maak een verschil!