Opvallende afvalbakken Breukelsplein Boxtel

de Bries afvalbak

Op dinsdag 13 maart zijn nieuwe afvalbakken op het Breukelsplein in Boxtel neergezet. Het ontwerp op de afvalbakken is gemaakt door leerlingen Floor (basisschool St. Petrus) en Meike (Angelaschool). Zij ontwierpen in een wedstrijd de winnende tekeningen. Het doel van de ontwerpen is om de afvalbakken op het Breukelsplein meer te laten opvallen. Wethouder Herman van Wanrooij maakte de winnaars tijdens de onthulling bekend.

In totaal worden vijf opvallende afvalbakken geplaatst. Op het Breukelsplein staan drie afvalbakken. Bij zowel basisschool St. Petrus als de Angelaschool staat een afvalbak met het ontwerp. Wethouder Herman van Wanrooij: ‘Zwerfafval blijft een uitdaging voor de gemeente. Met dit project werken verschillende belanghebbenden mee; scholen, leerlingen, wijkplatform Breukelen en de gemeente. We hopen zo een brede doelgroep te bereiken en Boxtel een beetje schoner te houden.’

Het plaatsen van de nieuwe afvalbakken en de tekenwedstrijd is een initiatief van wijkplatform Breukelen. De buurtgemeenschap merkte op dat er geen afvalbakken op het Breukelsplein staan, waardoor veel zwerfafval in de plantenbakken of op de grond beland. Daarnaast was de wens om de scholen door middel van co-creatie te betrekken bij het onderwerp zwerfafval.

Dit zwerfafvalproject is uitgevoerd door de Bries in opdracht van de gemeente Boxtel.