Ontdek onze slimme ideeën voor onderwijs 

Wat slim dat je meer te weten wil komen over afval en duurzaamheid binnen het onderwijs. Steeds meer onderwijsinstellingen zijn geïnteresseerd of zijn zelfs al bezig met afvalscheiding. Door de grote hoeveelheden van vrijkomende afvalstromen is er zeker winst te behalen.  

Onze roots gaan helemaal terug naar het afvalbeleid en afvalbeheer in de (semi)-overheid, zorg- en commerciële instellingen. Maar ook naar het faciliteren van afvalzakken, afvalbakken en afvalsystemen. Afval & Grondstoffen is dus echt helemaal ons ding bij De Bries. Dat merk je direct aan onze diensten en service, maar ook aan ons advies en aan onze duurzame producten.   

Duurzaam afvalbeleid binnen onderwijsinstellingen & kinderopvang 

Weet je niet waar je moet beginnen om jouw school of kinderopvang afval te laten scheiden? Wij bij De Bries helpen je graag!   

Afval scheiden is niet alleen makkelijk maar ook slim! 
Afvalscheiding in de klas, op school, in de kantines en zelfs op het schoolplein lijkt misschien lastig. Maar wij bij De Bries helpen je! Door de jaren heen is het assortiment aan duurzame en slimme oplossingen uitgebreid en wij kunnen hierdoor voor iedere wens en ruimte geschikte afvalinzamelsystemen aanbieden. Het verzamelen van afval in de klas en lokalen, in de gang, kantines, docentenkamers, looproutes en buiten wordt dus een eitje ;-).

Met een motiverende communicatiecampagne inspireren, stimuleren en activeren wij docenten, kinderen, leerlingen en schoonmaaksters om afval op de juiste manier weg te gooien. 

Combineer onze gastlessen en maak kinderen & jongeren bewust 
Vind jij het ook vreemd dat we thuis wel afval moeten scheiden, maar dat we op de meeste scholen afval in dezelfde afvalbak mogen weggooien?  

Door kinderen op jonge leeftijd het nut te laten begrijpen dat afval netjes gescheiden weggooien de normale norm is zijn wij ervan overtuigd dat zij ook op latere leeftijd het ‘gewenste’ gedrag vertonen. Om kinderen en jongeren bewust te maken van de waarde van afval, ook wel grondstoffen genoemd, bieden wij op een interactieve en leerzame wijze de gastles ‘Afval Scheiden op School’ aan.  

Daarnaast bieden wij ook gastlessen aan om leerlingen bewust te maken van de problemen veroorzaakt door zwerfafval. Op een interactieve en boeiende manier leren deelnemers over de impact van zwerfafval en hoe ze kunnen bijdragen aan de oplossing. Educatie over afval vergroot de bewustwording, betrokkenheid en motivatie om zwerfafval te verminderen. Voor scholieren van groep 8 en het middelbaar onderwijs hebben wij een uniek escapespel ontwikkeld. Lees hier meer over onze educatieve programma’s

Kinderen afval scheiden

A title

Image Box text

De Bries kinderen opschoonactie

A title

Image Box text

De Bries Afval scheiden op school gemeente Diemen

A title

Image Box text

Apart inzamelen van luiers en incontinentiemateriaal 

Luiers en incontinentiemateriaal is een veel voorkomende afvalstroom in de kinderopvang. Gelukkig wordt deze zware fractie steeds meer apart ingezameld. Om luiers en incontinentiemateriaal apart te verzamelen hebben we speciale afvalemmers. Door de opening, een speciaal filter en eventueel met geparfumeerde afvalzakken kunnen er geen geurtjes ontsnappen.   

Hygiëne
Binnen steeds meer organisaties en natuurlijk helemaal binnen zorginstellingen speelt hygiëne een grote rol. Om ervoor te zorgen dat het afval zo verantwoord en hygiënisch mogelijk kan worden verzameld, bieden wij naast de open- (kleploze) afvalsystemen ook systemen die met een voetsensor of voetpedaal te openen zijn. Hierdoor hoef je niks aan te raken.  

de Bries Maxi luieremmer kinderopvang

Slimme ideeën voor onderwijs

Neem een kijkje in onze shop! We laten je graag (digitaal) zien welke duurzame en slimme oplossingen allemaal in ons assortiment hebben!

De Bries voor thuis Evelien

A title

Image Box text

Sparren met Evelien?

Slim plan! Neem contact op met Evelien en samen komen we er direct achter wat we voor elkaar kunnen betekenen. Evelien vertelt jou hoe je het verschil kunt maken.

Vraag een adviesgesprek aan

Slimme oplossingen

Zwerfafval set

Stapelbare afvalemmer groen

Luieremmer Nuvola

Stapelbare afvalemmer