Afval & Grondstoffen

Gelukkig zien steeds meer mensen in dat afval waardevol is. ‘Afval als Grondstof’ is inmiddels een onmisbare term geworden. En daar zijn we stiekem toch trots op!  

Steeds meer gemeenten willen inwoners meer en beter afval laten scheiden. Waarom? De wereldbevolking groeit nog steeds en daardoor wordt het steeds moeilijker om voldoende grondstoffen voor iedereen te hebben. Afval scheiden is daarom steeds belangrijker en het is dan ook van groot belang om de mensen te overtuigen dat het scheiden van afval voor iedereen beter is. Veel mensen zijn van mening dat afval scheiden nutteloos is en dat alles uiteindelijk op de grote hoop terecht komt en alsnog verbrand wordt. En dat is natuurlijk niet waar!  

De Bries wil samen met gemeenten, ondernemers, scholen en inwoners (jong en oud) iedereen laten inzien dat afval scheiden wel degelijk nut heeft. Maar we willen ook iedereen laten inzien dat afval waardevol is. Bewustwording en gedragsverandering is ook bij het stimuleren van beter omgaan met het scheiden van afval een musthave! Met onze gedragsexperts en communicatiedeskundigen hebben wij een unieke aanpak ontwikkeld gericht op gedragsverandering. Uiteraard staat het stimuleren en activeren van goed gedrag hierbij centraal met focus op resultaat.  

De bries gedragsverandering afval grondstoffen
Mark vrijstaand

A title

Image Box text

Wij hebben de oplossing voor jouw uitdaging

Meer weten over afval als grondstof?

Laat ons er meer over vertellen

Slimme oplossingen

Luieremmer Nuvola

Streetmaster L

EcoDutch

Afvalbak Luna