Meten, monitoren en schouwen

Om het zwerfafvalprobleem in jouw gemeente op te kunnen lossen, dient het eerst inzichtelijk te worden gemaakt. Onderzoek kan daarbij een hulpmiddel zijn. Daarnaast: als je investeert in een oplossing, wil je weten wat deze oplossing oplevert. En terecht. Daarom is meten, monitoren en schouwen een essentieel onderdeel van onze speelwijze 

Meten = weten

Een (landelijke) opschoondag, de inzet van ZAPpers of de aanpak van zwerfafval hotspots; wat heeft het onder aan de streep opgeleverd? Onze gedragsexperts maken waardevolle data inzichtelijk aan de hand van metingen, monitoring en schouwingen. Hiervoor werken we samen met een deskundige partner. Om achteraf te kunnen concluderen of een oplossing effect heeft, starten we een onderzoek altijd met een 0-meting.  

Grafiek voorbeeld Heusden

Voorbeeld van de resultaten van een uitgevoerde meting

Zwerfafvalvergoeding

Monitoring is een verplichte nieuwe categorie om gebruik te maken van de Zwerfafvalvergoeding. Om deze vergoeding te ontvangen, moet je een minimale inzet verrichten op het vlak van monitoring. Dat kan met Monitoring Minimaal. Wil je daarna nog meer doen met monitoring dan kun je eenvoudig opschalen met Monitoring Basis & Plus. Als je huidige monitoring niet aan de voorwaarde Monitoring Minimaal voldoet, kunnen wij je ontzorgen. Wij organiseren voor jou de vereiste meting en monitoring. Onze inzet kan worden gefinancierd vanuit de Zwerfafvalvergoeding. 

Mark vrijstaand

A title

Image Box text

Wij hebben de oplossing voor jouw uitdaging

Samen kijken we wat er nodig is om je probleem op te lossen.

Zie wat we voor jou kunnen betekenen

Slimme oplossingen

Binsolumn

 

Citypole

 

Hat-trick bank

 

Blikvanger