Participatie

Een schone omgeving is een gedeelde verantwoordelijkheid. En dus betrekken we inwoners, ondernemers, scholen en verenigingen bij de aanpak van zwerfafval. Hierdoor houd je als gemeente tijd over voor andere dingen.  

Gedragsverandering

Het menselijk gedrag is de grootse veroorzaker van rondzwervend afval. De Bries helpt gemeenten het zwerfafvalprobleem aan te pakken door een gedragsverandering tot stand te brengen bij inwoners, ondernemers, scholen en verenigingen. Participatie en burgerinitiatieven vormen een belangrijk onderdeel van onze speelwijze. We motiveren maatschappelijke organisaties zoals scholen, sport- en/of buurtverenigingen om zich in te zetten voor een zwerfafvalvrije omgeving. Door inwoners medeverantwoordelijk te maken voor het zwerfafvalprobleem in hun buurt, neemt het zwerfafval af. Tegelijk vormen zij een inspiratie voor omwonenden.  

Totale ontzorging

Onze gedragsexperts spelen een grote rol bij landelijke en lokale opschoonacties, burgerinitiatieven, de inzet van ZAP-vrijwilligers, of zelfs adoptie van eigen schoongebieden. We nemen de totale coördinatie, uitvoering en communicatie van je uit handen. Als Team Schoon vormen we het aanspreekpunt voor inwoners en werken we met elkaar toe naar een schone gemeente zonder zwerfafval. Hiervoor hebben we ook de juiste producten tot onze beschikking.  

De Bries Iris Gedragsdeskundige

A title

Image Box text

Wij hebben de oplossing voor jouw uitdaging

We vertellen je graag hoe we ervoor zorgen dat je doelgroep actief deelneemt aan jouw gewenste project!

Meer weten hierover?

Iets voor jou?

Onze opschoonmaterialen ter inspiratie voor jou
Afvalgrijper de bries

Afvalgrijpers

Bekijk grijpers
Afvalzakhouder de bries

Afvalzakhouders

Bekijk afvalzakhouders
afvalkar de bries

Afvalkarren

Bekijk afvalkarren 
Zwerfafval set volwassenen

Voordeelsets

Bekijk voordeelsets