World Cleanup Day

Help jij mee aan een zwerfafvalvrije gemeente en buurt? Kom in actie tijdens de wereldwijde opschoondag ‘World Cleanup Day’ op zaterdag 18 september!  

 

Wie doen er mee aan de opschoonacties?

Iedereen! Scholen, ondernemers, sportclubs, verenigingen, vriendengroepen en nog veel meer. Tijdens opschoondagen zoals de World Cleanup Day kan je samen met collega’s, buurtgenoten, vrienden, teamleden en klasgenoten in actie komen. Maar je kan ook individueel of samen met je gezin in de buurt zwerfafval opruimen.  

 

Waarom meedoen met
de World Cleanup Day?

 Het is super nuttig 

 Het is gezellig 

 Het zorgt voor saamhorigheid in de buurt 

 Je draagt een steentje bij aan een schone en
opgeruimde buurt
 

 Je kan mooie prijzen winnen met de Afvalbingo* 

De Bries World Cleanup Day 2021
Opschoonactie zwerfafval

 * Doet jouw gemeente mee met de Afvalbingo? Dan wint iedereen een schone buurt! Maar er is nog meer… 
Iedereen die mee zwerfafval opruimt wordt dubbel beloond. Alle kinderen krijgen een afvalbingokaart en ontvangen na afloop een kleinigheidje. Daarnaast kunnen alle groepen (de grootte van een groep bestaat uit minimaal 5 mensen) kans maken op waardecheques. Door een foto in te zenden met alle volle afvalzakken met zwerfafval en een unieke afvalbingo-code, speelt een groep automatisch mee en maakt kans op te gekke prijzen!   

 

Welke gemeenten doen mee met de World Cleanup Day?

In samenwerking met verschillende gemeenten organiseren en faciliteren wij (inter)nationale opschoonacties. In het overzicht staan de gemeenten waarvoor De Bries de World Cleanup Day verzorgt. Wil je dus in actie komen? Meld je aan! 

Richtlijnen zwerfafval opruimen & Corona

Super goed dat je in actie komt en zwerfafval op gaat ruimen! Lekker naar buiten gaan en bewegen is erg belangrijk! Toch is het belangrijk om in coronatijd de volgende veiligheidsmaatregelen op te volgen en 1,5 meter afstand te houden! 

Bekijk de richtlijnen


Over De Bries

Onze ambitie is een zwerfafvalvrije wereld. We vinden dit belangrijk voor ons als mens maar ook voor de dieren en het milieu. De Bries werkt al jaren intensief samen met bedrijven, instellingen, inwoners, maatschappelijke organisaties en overheid om zwerfafval aan te pakken. Samen willen we ervoor zorgen dat een schone omgeving/openbare ruimte voldoet aan het gewenste ambitieniveau.

Het team van De Bries beschikt over veel ervaring en kennis op het gebied van het mobiliseren van inwoners voor o.a. opschoonacties en biedt kennis en ervaring ter voorkoming van zwerfafval. Wij werken veel samen met en voor gemeenten, scholen en maatschappelijke organisaties.

Esther Rat

A title

Image Box text

Wil jij ook in actie komen?

Schrijf je in voor de World Cleanup Day 2021!

Doe mee met de WCD & Meld je aan!

Slimme oplossingen

Handicart lite

Streetmaster L

Zwerfafval set volwassenen

Afvalzak komo recycle + De Bries bedrukking