Ontdek onze slimme ideeën voor zorginstellingen

Wat slim dat je meer te weten wil komen over afval en duurzaamheid binnen de zorg. Steeds meer zorginstellingen zijn geïnteresseerd of zijn zelfs al bezig met afvalscheiding. Door de grote hoeveelheden van vrijkomende afvalstromen is er zeker winst te behalen.  

Onze roots gaan helemaal terug naar het afvalbeleid en afvalbeheer in de (semi)-overheid, zorg- en commerciële instellingen. Maar ook naar het faciliteren van afvalzakken, afvalbakken en afvalsystemen. Afval & Grondstoffen is dus echt helemaal ons ding bij De Bries. Dat merk je direct aan onze diensten en service, maar ook aan ons advies en aan onze duurzame producten.   

 

Afval scheiden de bries

A title

Image Box text

A title

Image Box text

A title

Image Box text

Afval scheiden in zorginstellingen

Afvalscheiding binnen de gezondheidszorg en zorginstellingen is erg belangrijk door de vele specifieke afvalsoorten die vrijkomen. Onder andere chemische middelen die bij behandelingen worden gebruikt en medisch afval mogen natuurlijk niet bij het restafval. Maar ook de reguliere afvalsoorten zoals papier, glas, PMD en GFT+e willen we laten recyclen en dat kan alleen door het afval goed te scheiden. 

Door goede afvalscheiding draag je bij aan de circulaire economie: vermindering van restafval waardoor er bespaard wordt op grondstoffen, energie en geld. 

Verbetering afvalscheiding 
Heb je hulp nodig bij het verbeteren van afvalscheiding? Wij bieden inzicht en analyseren welke materialen vrijkomen, we onderzoeken het ontstaan van het afval en brengen een praktisch advies uit om grotere hoeveelheden te voorkomen en te reduceren. Daarna kijken we naar de mogelijkheden voor meer en betere afvalscheiding.   

Voor wijzigingen zoals het meer en beter scheiden van afval komt de afvalinzamelaar ook om de hoek kijken. Lastig? Wij gaan graag in gesprek met de afvalinzamelaar, bespreken de mogelijkheden over het gescheiden ophalen van de verschillende afvalstromen, maar ook over het transport en de ophaalfrequentie.  

Makkelijk & bewust afval scheiden 
Afval scheiden maken we makkelijk met onze praktische en slimme afvalinzamelsystemen. In ons assortiment vindt je circulaire afvalscheidingsbakken, stapelbare afvalbakken, open en gesloten systemen, speciale keukenemmertjes voor GFT+e (etensresten) afval, geurvrije afvalbakken voor incontinentiemateriaal etc. Bezoek onze shop en bekijk onze slimme oplossingen speciaal voor de zorg!  

Bewustwording & Gedragsverandering afvalscheiding  
Extra afvalscheiding vraagt om gedragsverandering en dit is geen eenvoudig proces. Verandering vraagt om een lange adem. Start bijvoorbeeld met een interne campagne om de medewerkers mee te krijgen en laat ze meedenken over het verbeteren van afval scheiden. Lees meer over gedragsverandering. 

Bewoners zorginstellingen en ouderen  De Bries opvallende informatievoorziening containers
Om ervoor te zorgen dat inwoners precies weten op welke manier afval ingezameld wordt, kan er een handig overzicht gemaakt worden. Denk aan een Afvalwijzer, Afvalinzamelingskaart, Afval Pictogrammenkaart, etc. Wij hebben voor de gemeente Heusden een kaart ontwikkeld voor ouderen in diverse zorglocaties. Hierop is voor iedere inwoner duidelijk te zien welke afvalstromen waar thuishoren. Om het nog duidelijker te maken hebben we gebruik gemaakt van veel voorkomende afvalsoorten en deze duidelijk uitgelicht op de kaart. 

Apart inzamelen van luiers en incontinentiemateriaal 

Luiers en incontinentiemateriaal is een veel voorkomende afvalstroom in zorginstellingen. Gelukkig wordt deze zware fractie steeds meer apart ingezameld. Om luiers en incontinentiemateriaal apart te verzamelen hebben we speciale afvalemmers. Door de opening, een speciaal filter en eventueel met geparfumeerde afvalzakken kunnen er geen geurtjes ontsnappen.   

Hygiëne 
Binnen steeds meer organisaties en natuurlijk helemaal binnen zorginstellingen speelt hygiëne een grote rol. Om ervoor te zorgen dat het afval zo verantwoord en hygiënisch mogelijk kan worden verzameld, bieden wij naast de open- (kleploze) afvalsystemen ook systemen die met een voetsensor of voetpedaal te openen zijn. Hierdoor hoef je niks aan te raken.  

Daarnaast hebben we aanvullende middelen zoals desinfectiezuilen en desinfecterende middelen in het assortiment.  

de Bries Maxi luieremmer kinderopvang

Slimme ideeën voor zorg

Neem een kijkje in onze shop! We laten je graag (digitaal) zien welke duurzame en slimme oplossingen allemaal in ons assortiment hebben!

De Bries voor thuis Evelien

A title

Image Box text

Sparren met Evelien?

Slim plan! Neem contact op met Evelien en samen komen we er direct achter wat we voor elkaar kunnen betekenen. Evelien vertelt jou hoe je het verschil kunt maken.

Vraag een adviesgesprek aan

Slimme oplossingen

Zwerfafval set

 

Stapelbare afvalemmer groen

 

Luieremmer Nuvola

 

Stapelbare afvalemmer