Zwerfafval succesvol aanpakken met De Bries

De Bries team

Bij De Bries ontwikkelen we al jaren lang toekomstbestendige plannen om zwerfafval aan te pakken en helpen wij bij de uitvoering. Hier ligt ook onze kracht. En dat is ook niet zo gek met de roots in afval & recycling en milieu, plus ervaring in het ontwikkelen van allerlei soorten projecten. Het opstellen van een zwerfafval (aanvals)plan kan nog best lastig zijn. Kan jij hulp gebruiken bij het opstellen en het uitvoeren van een zwerfafvalplan? Wij helpen je graag!

De Bries projectmanagement

Een succesvolle zwerfafval aanpak

Jij wil in jouw gemeente zwerfafval aanpakken en verminderen? En dat wil je samen met zo veel mogelijk inwoners, ondernemers, scholen, verenigingen, etc. aanpakken? Slim! Maar je weet ook dat het gemeentelijke landschap om zwerfafval snel verandert, toch? Wij helpen je. Om te beginnen zijn wij op de hoogte van de gemeentelijke en landelijke trends. Denk aan de Omgevingswet met statiegeld op kleine plastic flesjes en blikjes. De laatste is op komst einde van dit jaar. Ook komt er steeds meer ruimte voor lokale inspraak van inwoners zoals burgerparticipatie. De combinatie met deze ontwikkelingen, onze kennis en ervaring kunnen een succesvolle zwerfafvalaanpak juist versterken.

Slimme kijk op zwerfafval

Slimme ideeën voor een schone wereld, dat is waar De Bries voor staat. Wij zorgen voor een fris maar aangenaam briesje en zijn een tikkeltje eigenwijs. We doen dingen graag nét even anders. Zo zijn onze zwerfafvalplannen slim en volledig afgestemd op de laatste ontwikkelingen en specifieke informatie van jouw gemeente. Onze plannen zijn niet saai, geen lappen tekst en bla bla. Maar behapbare, efficiënte, effectieve en vernieuwende maatregelen. Altijd doordacht en SMART. Denk aan het borgen van de maatregelen binnen de bredere werkzaamheden van de afdeling Beheer Openbare Ruimte bijvoorbeeld. Maar ook aan het registreren van vrijwilligers en de opschoonrondes. Het in kaart brengen van opruimroutes tijdens opschoondagen met verenigingen en scholen. Het observeren en registreren voor en na een interventie of actie is erg belangrijk.

Inwoners activeren

Zwerfafval verminderen is gedragsverandering. En gedragsverandering is een langdurig proces met kans op weerstand. Door speciale en sterke campagnes te ontwikkelen voor bewustwording en gedragsverandering helpen wij veel gemeenten structureel goed gedrag te stimuleren bij de doelgroep. Om gedrag te veranderen is het belangrijk om eerst te weten hoe gedrag werkt. Daarom hebben wij gedragsexperts in huis. Zij helpen mee en weten in te spelen op onbewuste psychologische factoren die meespelen om gedrag te veranderen. Het vraagt goed onderzoek en inzicht. Met de juiste expertise is huis ontwikkelen we goede campagnes om zwerfafval te verminderen.

Zwerfafval inwoners

De noodzakelijke basis voor het activeren, is het ontwikkelen van een fundament. Want vanuit daar kunnen we gericht gaan activeren. Vervolgens bepalen we de focus en kunnen we heel gericht specifieke doelgroepen benaderen binnen campagnes.

Er zijn veel factoren van invloed op het succes van een communicatiecampagne. Bij een slimme campagne is timing, de boodschap, strategie, kanalen en de doelgroep noodzakelijk. Wij geloven in slim campagne voeren. Niet met hagel schieten.